Gwarancja smaku
1965 r.
Powstaje marka KRAKUS, najlepsze polskie przetwory, przeznaczone do sprzedaży wyłącznie za granicą.
1992 r.
Pierwsze z eksportowych produktów KRAKUSA trafiają do polskich sklepów. Na początek są to pyszne dżemy owocowe!
1996 r.
Najwyższa jakość KRAKUSA w nowych przetworach. Warzywa marynowane, grzyby oraz niskosłodzone dżemy podbijają serca rodaków.
1998 r.
Pojawiają się nowe opakowania i produkty – starannie wyselekcjonowane mrożonki oraz pierwsze przetwory w kartonowych opakowaniach.
2000 r.
Agros-Fortuna przejmuje markę KRAKUS. Cieszymy się, że do naszych produktów trafiają najlepsze owoce z Łowicza, Tarczyna i Białegostoku.
2001 r.
Stawiamy na smak i wygodę! Po raz pierwszy aromatyczne zupy KRAKUSA można kupić w wygodnych kartonowych opakowaniach.
2003 r.
Ceniony barszcz marki KRAKUS od teraz dostępny jest również w postaci wydajnego koncentratu.
2011 r.
Kolejne nowości – wprowadzamy na rynek wyśmienite sałatki: szwedzką i łowicką.
2012 r.
Tradycyjne polskie przysmaki: żurek i chrzan trafiają na stoły i z miejsca znajdują uznanie smakoszy.
2013 r.
Jesteśmy dumni z prestiżowej nagrody dla najlepszej marki Superbrands 2013.
2014 r.
Konsumenci cenią nasze ogórki konserwowe. Od teraz mogą delektować się również smakiem kiszonych ogórków KRAKUSA.
2015 r.
W linii polskich specjałów pojawiają się pyszne nowości: ćwikła i chrzan z żurawiną. Tego samego roku marka KRAKUS przechodzi do grupy Maspex.
2016 r.
Opakowania marki KRAKUS zyskują odmienioną oprawę. Nowe etykiety podkreślają wysoką jakość naszych produktów.